Bekræftet ebola patient på Masanga Hospitalet – procedurer afprøves

Tirsdag den 21. juli 2015 blev en 27-årig patient indlagt på Masanga Hospitalet med mave- og ledsmerter og general svaghed. Han blev betragtet som et mistænkt ebola tilfælde og håndteredes i henhold til vores retningslinjer for ebola, ved at sættes i isolation og behandlet af personale i fuldt beskyttelsesudstyr (Personal Protective Equiment, PPE). Patienten døde natten til torsdag i isolationsenheden. Den følgende dag blev han håndteret af Tonkolili distriktets begravelsesteam for sikker og værdig begravelse. Den rutinemæssige ebolatest var positiv og patienten er dermed beklageligt det første bekræftede tilfælde i Tonkolili distriktet i over 150 dage.

Screening

Alle relevante ebola-respons aktører på lokal, national og international plan er orienteret og er aktuelt involveret i dybdegående kontaktopsporing, og der implementeres de nødvendige foranstaltninger for, at begrænse yderligere smitte. En af disse nødvendige foranstaltninger er karantæne, af hospitalet og alle involverede, i de næste 21 dage. Hospitalsstaben har det fint og der har ind til videre ikke været tegn på yderligere smitte. Indledende undersøgelser indikerer, at patienten har pådraget sig sygdommen i hovedstaden Freetown og vi håber, grundet Masanga Hospitalets opmærksomme personale og overholdelse af vores stringente ebola-protokoller, at ydereligere ebolasmitte i distriktet blev forhindret.

Sammen med partnere fra WHO, CDC og andre aktører i den sierraleonske ebola respons, overvåger vi situationen nøje og vil forhåbentligt være i stand til, at kunne genoptage normal aktivitetsniveau, når karantæneperioden udløber.

 

 

Screening
Scroll to Top