Mød Mabinty Matilda Kamara – nurse aide på Masanga Hospital

Mabinty er 29 år gammel og kommer fra Sanda Tendaren Town i Bombalili distriktet. På nuværende tidspunkt er Mabinty i karantæne på Masanga Hospitalet, grundet et tidligere ebola dødsfald på stedet, men der har endnu ikke været yderligere smitte og Mabinty er ved godt mod. Hun ville gerne stille op til interview for at fortælle lidt om hvem hun er og hvordan situationen er i landet.

Mabinty 1

Mabinty er Nurse Aide på hospitalet og arbejder som assisterende afdelingssygehjælper på børneafdelingen igennem de sidste 5 år. Hendes arbejdsopgaver varierer mellem at anmode om materialer, tilse patienter og afrapportere til den ansvarlige læge. Hun tager stort ansvar for sit arbejde og holder meget af at give medicin, tage blodtryk, puls mm.

Mabinty i arbejde

Hun fortæller at hun holder meget af sit arbejde, for det holder hende travlt optaget og beskæftiget, og samtidigt giver det hende lyst til at lære mere, især vedrørende børn. I forhold til arbejdspladsen, så synes Mabinty at hospitalet er meget imødekommende og omsorgsfulde, både over for patienter og plejere, og skaber rum og kapacitetsopbygning for de ansatte.

I sin fritid passer Mabinty på sit hjem og sine familiemedlemmer, hun har nemlig 4 børn.

Hun fortæller også om hvad ebola har betydet for hende personalt. Ebola har skabt frygt og risici i hendes arbejde og hverdag, og har kostet flere af hendes venner og familiemedlemmer livet. Hun har også måtte udskyde personlige planer. For Sierra Leone som land, har det påvirket tradition og kulturen. Ebola har medbragt stor tilbagegang mht. landets uddannelse, økonomi, det sociale og andre aktiviteter.

Hun ser godt ud og er glad, men savner selvfølgelig sine børn meget. Det er 21 dage siden karantænen blev indført på Masanga. Læs mere om hvordan du kan støtte Masanga projektet med en løn til en sundhedsmedarbejder her.

Tak til Abibu W. Foday for at ville hjælpe med interview og billeder derfra. Her ses han sammen med Mabinty under deres snak, med afstand imellem og afspærringstape i baggrunden.

Mabinty og Abibu

Mabinty 1
Scroll to Top