Skolestart og fremtidsplaner for vores elever

Af Rikke Bennesen, Masanga Education Sponsorship Project

 

Lokal 2

Vi fortsætter selvfølgelig med at støtte eleverne med f.eks. husleje, frokost og ris. På billederne ovenover kan i se vores elever da de sidste gang fik udleveret ris før skolestart.

Skolestart og fremtidsplaner for vores elever

Så er der endelig gode nyheder i MESP. Skolerne er genåbnet og vores elever er tilbage i skole. Som vi tidligere har beskrevet har det indtil for nyligt været svært for os at få klar besked fra de lokale myndigheder om hvornår skolerne helt præcis ville åbne, hvilket fagligt og praktisk indhold skoleåret ville indeholde, hvad det egentligt er vi skulle betale for og hvad vi ville få for vores penge. Alt dette ser nu ud til at være på plads. Skolerne er genåbnet og skoleåret som egentlig skulle gå fra sep 2014-juni 2015 kommer nu til at gå fra maj-dec 2015 og det kommende skoleår vil så gå fra jan-aug 2016. Disse to skoleår vil derfor være komprimeret i forhold til de normale skoleår, men vigtigst af alt vil det faglige indhold og niveau være uændret.
 

Lokal 4Her ses undervisningsmateriale til Masanga Foundation Secondary School, da det bliver bragt til byen.

Lokale samarbejdspartnere

For at sikre at ikke kun vores egne elever, men også lokalsamfundets børn generelt kan have adgang til uddannelse i lokalsamfundet, fortsætter vi i år vores samarbejde med de lokale Primary skoler og Masanga Foundation Secondary School. Vores samarbejde består i øjeblikket primært i at vi så vidt det er muligt benytter os af de lokale skoler. Derudover er vores lokale manager Abibu W Foday i tæt kontakt med især Secondary skolen og deltager måde i personale møder og samarbejdsmøder med dem, for at både støtte op om deres arbejde, men også for at sikre at det faglige niveau er i top og vores elever for den bedst muligt undervisning. Lærerne på skolen er alle meget engagerede og gør deres bedste for at undervisningen forløber bedst muligt. Men deres arbejdsvilkår er absolut ikke optimale og de får en virkelig lav løn da skolen er selvdreven og ingen økonomisk støtte får fra staten. MESP overvejer i øjeblikket hvordan vi i fremtiden kan bakke op om arbejdet på Secondary skolen og vi lover at holde jer alle opdateret.

Har du eller nogen du kender lyst til at støtte uddannelse i Sierra Leone er du velkommen til at kontakte [email protected].

Læs tidligere artikel om Ebola og Uddannelse i Sierra Leone på bloggen her.

 

Scroll to Top