Tak til Dr. Jurre – endnu et lægeskift på Masanga

Dr. Jurre har været den ledende læge på Masanga hospitalet siden marts 2014. Hans baggrund er, som de øvrige læger vi har haft ansat, den hollandske veltilrettelagte kliniske tropelægeuddannelse, som er målrettet arbejdet i udviklingslandene. Han har således næsten serviceret hospitalet i 2 år og vi er stolte af, at han vender tilbage til Holland for at starte på den kirurgiske speciallægeuddannelse. Det helt rigtige valg for den talentfulde læge, som på fornemmest vis lever op til den specielle Masanga treenighed – håndens arbejde, hjernen med dens viden og refleksion, alt sammen ledet fra hjertet –omsorgens hjemsted.

Jurre

Dr. Jurre ankom til Masanga hospitalet i en hektisk uge, hvor de første meldinger om, at Ebolaudbruddet i Vestafrika kom tæt på Sierra Leone. Netop den uge var, da vi første gang evakurede de mange forskellige frivillige, vi havde udstationeret på Hospitalet. Det var noget af en turbulent start og Dr. Jurre trådte meget hurtigt i karakter og udviste særdeles gode samarbejdsevner, både med vores ansatte, de lokale autoriteter i landsbyen og distriktet, samt på nationalt plan med Ebola Response Committee og sundhedsmyndighederne.

Da vi i slutningen af juli 2014 måtte lukke hospitalet pga. Ebolaen og evakuerede alle udenlandske medarbejdere og frivillige, var det et hårdt slag for os alle, men i særdeleshed for lægerne, som nu ikke kunne udføre deres egentlige mission – at lindre, trøste og helbrede. At kæmpe med for at bremse det dødelige Ebola virus i at sprede sig. Dr. Jurre tog kampen op fra Europa og holdt forelæsninger og foredrag om situationen og hospitalets aktionsmuligheder både i Danmark, England og Holland. Han medvirkede i radio og tv indslag, og andre nyhedsmedier og på denne måde virkede med oplysning, information og debat. Samtidig forestod han en hel del fundraising både i Europa og i Sierra Leone, og så snart tilstanden i landet var sikkerhedsmæssigt forsvarlig, tog han tilbage til Sierra Leone sammen med CapaCares ledende læge dr. Bart for at forberede genåbningen af hospitalet.

Dr. Jurre og dr. Bart havde stor succes med at søge midler og samarbejdspartnere i Sierra Leone, og der blev etableret samarbejde med UNMEER, Heineken Foundation, THET, ADRA og mange flere, og mange projekter blev sat i gang.

Endelig kunne vi igen åbne hospitalet og tage imod patienterne i april 2015, og langsomt og roligt begyndte det kliniske arbejde igen at tage form. Nu med øget sikkerhedsniveau på alle områder.

Og det er vores lægers store fortjeneste, at dette er forløbet perfekt og uden spredning af Ebolaen, da den desværre nåede vores hospital i august 2015. Et år efter at vi lukkede, døde en patient, som viste sig at have Ebola, på hospitalet. Det medførte karantæne af hospitalet i 21 dage med stor national og international bevågenhed idet landet var så tæt på at være Ebola frit. Vi stod karantænen ud – og ingen havde pådraget sig smitten – og vi blev herefter frikendt og kunne starte det kliniske arbejde op igen. Igennem hele denne vanskelig proces har Dr. Jurre udvist store lederegenskaber, har været en stærk og samlende kraft, og en loyal og afholdt læge af både patienterne, vores ansatte og den internationale bestyrelse.

En stort tak fra den danske Masanga gruppe og vi ønsker Dr. Jurre alt den gode vind fremover han skal bruge for at uddanne sig videre og vi takker af hele vores hjerte for det store arbejde. Vi byder også velkommen til dr. Tom Gresnigt, som er Dr. Jurres afløser, og som netop i disse dage ankommer til Masanga Hospitalet for at overtage den ledende medicinske rolle på hospitalet.

Scroll to Top